Ürolojik Cerrahi Derneği Başkanı Serdar Tekgülün Yeni Yıl Mesajı

Derneğimizin çok değerli üyeleri ve sevgili meslektaşlarım,
Yoğun çalışmalarla geçen koskoca bir yılı geride bırakıyoruz. 2012 yılı derneğimizin kuruluşunu takip eden bir yıl içinde beklenen çıkışını sergileyerek net duruşunu ortaya koyduğu ve emin adımlarla ileri gitmeye başladığı yıl olmuştur.  Bizleri bu uğraşıda temsilcileriniz  seçtiğiniz ve bu onurlu görevlendirmeniz için yönetim kurulu adına en derin teşekkürlerimizi sunmak istiyorum.
Ürolojik Cerrahi Derneği, iki yıl gibi kısa bir zaman içerisinde çok yoğun çalışmaların ardından yurt genelinde 11 şubesi ve 1000 e yaklaşmakta olan üyesiyle kuruluş sürecini tamamlamış sayısı 40 ı geçen bölge toplantıları, eğitim aktiviteleri, çıkardığı yayınları,  ve en son da 1070 kişilik katılımıyla gerçekleşen ve hepimiz için gurur kaynağı olan kongresiyle de ulusal ve uluslararası platformda etkin ve tercih edilen uzmanlık derneği olmuştur. Bütün bu çalışmaların sonucunda ulaştığımız mali varlığımız da ilerisi için bize güven vermektedir.
Hala fırsat bulamadıysanız, sizleri bütün eğitsel aktivitelerimiz, yayınlarımız ve URO TUBE adlı video sitemize ulaşabileceğiniz web sitemize bakmaya (www.urolojikcerrahidernegi.org)davet ediyorum.
Bu uğraşı ve sonunda gelinen durum kişilerin veya bir grubun başarısı değildir. Hiç yoktan bir derneğin kurulması ve bugünkü haline gelmesi, 1000 i aşan bir katılımcıyla kongre yapabilir olması bu inancın ve üyelerinin birlikte olmakla sağladıkları bir gücün eseridir. Daha düne kadar adı yokken eğer endüstrinin temsilcileri bu yapıya destek olmak için seferber olmuşsa ve bunu hepimizin malumu zorluklara rağmen yapmak için kollarını sıvamışsa bu derneğin duruşuna inancın, kimliğine saygının ve  üyelerinin nitel ve nicel büyüklüğünün sonucudur. Bu aşamada bütün sponsorlarımıza (Teşekkür listemize ulaşmak için tıklayınız ) teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
İlk kongremiz ile aradığımız özlediğimiz birlikteliği ve bilimsel havayı yeniden hep birlikte yaşadık. Bu birliktelik akademik ve mesleki hayatımızın üzerini kaplayan kara bulutları dağıtmak için yan yana durmanın önemini bir kere daha bizlere hissettirdi, moral ve güç verdi.
ÜCD ye kimliğini veren motiflerden  herhalde en önemlisi , derneğimiz kuruluşunda öncü olanların ve derneğimize teveccüh gösteren üyelerimizin, dünya görüş ve tavırlarında da açık olan en önemli özellik ; mesleki hak ve kazanımlarımıza en üst düzeyde öncelik veren, rasyonel,  bilimsellikten ve  evrensel doğrulardan ödün vermeyen davranış biçimidir.
Birçoğumuz için anlaması mümkün olmayan, tüm evrensel olarak kabul edilmiş doğruların akademik değerlerin alt üst olduğu, mesleki konumumuzun ayaklar altına alındığı, hayal kırıklıklarıyla dolu  bir dönemi yaşadık ve yaşıyoruz.
Derneğimiz bu zorlukları aşmak,  bu sıkıntılara,  bu sıkıntıların mesleğimize akademik hayatımıza getirdiği ciddi tehditlere karşı durabilmek için önümüzdeki dönemde her zaman olduğundan daha fazla çalışacaktır. Bu konularda sizleri bilgilendirmek, gelişmelerden haberdar etmek, hukuki değerlendirmeleri yapmak için özel bir çalışma planı içindedir. Bu çalışmaların etkinliği için sizlerin desteklerine geri bildirimlerine her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duymaktayız.
Yapılan yanlışlıklar kaybetmeye mahkumdur, doğrular için verilen uğraşılar her ne kadar zor olsa da başarı er geç kaçınılmazdır, bu uzun soluklu uğraşılarda çalışan ve derneğimizin yanında duran tüm meslektaşlarımıza şükran borçluyuz. Bu dönemde derneğimizde idari yapıda, bilimsel aktivitelerde aktif olarak görev alan(Teşekkür listemize ulaşmak için tıklayınız ) tüm üyelerimize ve meslektaşlarımıza yönetim kurulumuz adına teşekkürü bir borç biliyorum. Bu görevlerde aktif olamasalar da verilen uğraşının önemini anlayan ve bu derneğe hiçbir şey beklemeden sahip çıkan tüm hocalarımıza, meslektaşlarımıza genç arkadaşlarımıza minnet duygularımı ifade etmek istiyorum.
Yaşadığımız sorunlar ortak sorunlarımız ancak birlikte daha güçlü karşı durabiliriz.  Bundan sonra da bu dernekte aktif çalışmak isteyen, destek olmak isteyen herkese her kim olursa olsun kapının sonuna kadar açık olduğunu en samimi duygularımla tüm yönetim kurulu ve üyelerimiz adına ifade etmekten mutluluk duyuyorum. Bunun için bana bir tek mail atmanız yeterli olacaktır (baskan@ucd.org.tr).
Sizleri yönetim kurulumuz adına bu yoğun duygularla selamlarken, 2 yıldan az bir zamanda başlangıçta bizlerin de hedeflediği noktanın çok ötesine gelmeyi başarmış bir derneğin başkanı olarak mutluyum gururluyum ve bu durumda olabilmemiz için verdiğiniz çok değerli desteklere bir kara daha teşekkür ederken  2013 yılının hepimize mutluluk sağlık getirmesini diliyorum.

Dr. Serdar Tekgül
Başkan