1. Ulusal Ürolojik Cerrahi Kongresi

Çok Değerli Meslektaşlarım,

Uzun zamandır özlenen ve beklenen bir birlikteliğin yoğun hazırlıklarını yapıyor olmanın heyecanı ve onuru içerisindeyiz.

3-7 Ekim 2012 tarihlerinde Antalya'da Mardan Palace Otel de yapılacak olan 1. Ulusal Ürolojik Cerrahi Kongresi için hazırlıklarımız yoğun olarak sürüyor.

Ürolojik Cerrahi Derneği, bir yıl gibi kısa zaman içerisinde çok yoğun çalışmaların ardından yurt genelinde 11 şubesi ve 800'den fazla üyesiyle kuruluş sürecini tamamlayarak etkin bir uzmanlık derneği olmayı başardı. Bu süreçte kuruluş çalışmalarının yanı sıra sizlerle birlikte başta Ankara, İstanbul, İzmir olmak üzere 3 büyük toplantı ve diğer şube merkezi illerde ise 8 bilimsel aktiviteyle yoğun ilginizi çeken çalışmaları yaşadık.
Ürolojik Cerrahi Derneği bölgesel temsiliyetin en üst düzeyde sağlanmasını hedefleyen tüzüğünün gereği olarak şubelerden gelen delegelerle Eylül 2011 de yapılan Genel Kurulun ardından Kurucu Yönetim yapısından kalıcı yapıya geçti. Artık derneğimiz en üst ölçekte bilimsel ve eğitsel aktiviteleri yapmak ve devamlılığını sağlamak misyonuyla hızla ilerlemektedir. Ulusal Kongreler, farklı ilgi alanları ve deneyim seviyelerine sahip olan geniş bir katılımcı topluluğuna hitap etmektedirler. Biz de bilimsel yönden herkesin ilgisini çekebilecek, seçme şansı yaratabilecek, güncel konuları, pratik uygulamadaki sorunları ve çözüm önerilerini kapsayan çok zengin bir içerik oluşturmaya çalışıyoruz. Kongremiz süresince konularında uzmanlıkları dünyaca kabul edilmiş yurt dışından gelecek çok sayıda konuğumuzun yanı sıra ülkemizden uzmanların deneyimlerini paylaşma imkânı bulacağız. Konferanslar, paneller, yuvarlak masa toplantıları, kurslar, görsel eğitim toplantıları ve serbest bildiri oturumlarıyla ürolojinin birçok konusunu tartışma olanağı bulacağız. Mesleki sorunlarımızla ile ilgili konulara verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak konuya özel aktiviteler de planlıyoruz.

Yoğun Bilimsel Program dışında kalan zamanlarda, meslektaşlarımızı görebilme, dostlukları paylaşma, anıları tazeleme ve biraz olsun dinlenebilmeyi amaçlayan sosyal programlarımız da olacak.

Sizleri 03 - 07 Ekim tarihlerini takviminizde 2012 yılının en önemli Ulusal Üroloji aktivitesi olarak işaretlemeye ve Ürolojik Cerrahi Derneği çatısı altında birlikte olmanın, dayanışmanın, bilgi paylaşımının güzel bir geleneğini oluşturmaya davet ediyoruz.

Önümüzdeki aylarda 1. Ulusal Kongremizin programıyla ilgili bilgileri düzenli olarak sizlere aktaracağız.

Sevgi ve saygılarımızla,

Serdar TEKGÜL
Ürolojik Cerrahi Derneği
Yönetim Kurulu adına

Detaylı Bilgi için Tıklayınız.