''Genç Ürologlar Yetişiyor'' 28-31 Mayıs 2015

Değerli Meslektaşlarımız,

Ürolojik Cerrahi Derneği ülkemizde Üroloji standartlarının yükseltimesini en önemli hedeflerinden birisi olarak belirlemiştir. Bu hedefe ulaşmanın birinci koşulu üst düzey üroloji eğitiminin tıpta uzmanlık öğrencileri ve yeni uzman olmuş meslektaşlarımıza sunulmasıdır. Konularında uzman olan ve yetkinlikleri ülkemiz ve yurt dışında kabul görmüş hocalarımızın katkıları ile gerçekleştirilen eğitim programlarına 2015 yılında da devam edilecek olup, genç meslektaşlarımızın ihtiyaçlarını da gözeten bir program oluşturulmuştur. Klasik anlamda ders anlatımlarının sınırlı tutulduğu, buna karşılık interaktif oturumların ağırlık taşıdığı, böylelikle pasif değil aktif bir öğrenme sürecinin desteklendiği eğitim programı, el becerilerini artırmaya yönelik uluslararası standartlarda sunulacak “Hands on Training (HOT)” seansları ile daha da etkin bir hale getirilmiştir. Ayrıca makale değerlendirme gibi önemli bazı temel konularda da konusunun uzmanları tarafından önem taşıyan noktaların vurgulanacağı sunumlar da yapılacaktır. Tüm bunlara ek olarak genç meslektaşlarımızın yetkinliklerini Avrupa ölçeğinde belgelendiği FEBU sınavlarına yönelik tanıtımlar da programın önemli başlıkları arasında yer almaktadır. Bu konuda ayrıca EAU’nun deneyim ve konuşmacı katılımını almak üzere EAU ile anlaşma sağlanmıştır. Tıpta uzmanlık eğitiminin 4 ve 5. yılında olan Üroloji asistanları ile 3 yıl ve daha az süre ile uzman olarak görev yapmakta olan meslektaşlarımız bu eğitim programına katılabilirler. Kursa katılım belli bir sayı ile sınırlı olup, kayıtlar başvuru sırasına göre yapılacaktır.Hepimizin ortak tutkusu olan Üroloji'nin ülkemizde aydınlık yarınlara kavuşmasına katkıda bulunacağına inandığımız bu önemli eğitim programında buluşmak dileklerimizle hepinizi selamlıyoruz.

Saygılarımızla,

Dr.Bülent Alıcı                                                             Dr. Levent Türkeri

Ürolojik Cerrahi Derneği                                                Ürolojik Cerrahi Derneği

Yönetim Kurulu Başkanı                                               Yeterlik Kurulu ve Eğitim Koordinatörü